Over mij

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Henny_filter_97_112.jpg

Mijn naam is Henny Borra, ik ben geboren in Utrecht in 1946 en woonachtig in Helmond.

Tijdens mijn werkzame leven in het management bij diverse internationale ondernemingen heb ik mij in vele landen ruim georiënteerd op de diverse kunstuitingen. Na het beëindigen van mijn directie taken in 2002 heb ik gekozen om mij te bekwamen in het vervaardigen van mozaïekpanelen.

Hierbij heb ik een eigen stijl (beeldtaal) ontwikkeld. Mijn eigen stijl is kleurrijk, heftig, expressief en fantasierijk. Mijn sterke gevoel voor kleur geeft mij de mogelijkheid een bijzondere impressie en expressie te geven mede op basis van de zwarte voegen. Kleur en lijnen spel zijn voor mij dan ook de belangrijkste componenten bij het maken van mozaïeken. Je zou kunnen stellen dat dit een beeld geeft van een eigen unieke fantasie wereld met futuristische denkbeelden. Feitelijk neigend naar het hedendaagse moderne Neo Pop Art en het moderne Cubisme. Mijn werk toont ook een duidelijke verwantschap met de felle kleuren en expressie van de aan Cobra gerealiseerde kunststijl. De kunstenaars die mij inspireren zijn vele en zeer divers w.o. Picasso, Thomas Fedro, Romero Britto en niet te vergeten Gaudi.

De basistechniek die ik daarbij uitvoer is de zgn. directe methode. De vervaardigde mozaïekpanelen zijn vocht- en weersbestendig en kunnen zowel binnenshuis als daar buiten (tuinen e.d.) geplaatst worden.

Ik werk onder de naam Borra Mosaic Art en heb zowel een atelier in Helmond als in Rojales (Spanje).

Voor meer info ben ik telefonisch bereikbaar op +31 (0)6 53 802 196 

Lid van: